Inbjudan till grundkurs i dynamiskt skytte

Snart är det dags för årets första grundkurs i dynamiskt skytte (IPSC)! Följande datum gäller och utbildningsplats är som vanligt KPSK’s skjutbana på Sörmon, Karlstad.

Kursens planering:

26/3, tisdag 18:30-21:00. Intro och pappersarbete – utdelning av regelbok och teoretiska grunder. Genomgång av er utrustning (ta med allt).
6/4, lördag (09:00-16:00 inklusive 1 tim lunch) teoriprov och skytte
7/4 söndag (09:00-16:00 inklusive 1 tim lunch) skytte
9/4 tisdag 18:30-21:00 skytte
16/4 tisdag 18:30-21:00 skytte

OBS! Alla kurstillfällen är obligatoriska och vi ber er vara noga med att passa tiderna. Det är många klubbmedlemmar som ska ta hand om er och vi vill ge er det bästa vi har.

Ang lunch kan ni ta med eller åka iväg och äta. Brukar bli ca 12:00-13:00.

Dyslexi är inget problem. Vi brukar hitta en bra lösning. Se bara till att Lars-Ola vet om det på något sätt.

Praktisk examination kommer att hållas löpande under kursen med några avslutande övningar. Det handlar om att mogna in i sporten och för att bli godkänd ska man uppnått tillräcklig nivå för att kunna genomföra en tävling både på ett säkert sätt och enligt regelboken. Dessutom ska man ha förstått vilket ansvar man har när man utövar Dynamiskt skytte. Ni kommer få bra hjälp på vägen och förhoppningsvis lite roligt samtidigt!

Krav för deltagande:

Medlem i KPSK. (medlemskap i andra föreningar anslutna till SDSSF i mån av plats)

Betald kursavgift 1.700 kr (varav upp 700 kr återbetalas efter att under året ha genomfört en tävling minst level 2 på extern bana samt arbetat på klubbens lvl2-tävling ”Karlstad Petit Prix”).

Ska ha 1.000 patroner/deltagare

Automatpistol min kaliber 9 mm som ni är väl bekant med. Ordnat i god tid innan kurs!

Minst tre (3) magasin som rymmer minst 15 patroner ELLER sex (6) magasin som rymmer minst 8 patroner beroende på pistol

Hölster som medger att vapnet kan hanteras säkert vid snabba drag.

Två ELLER fem magasinhållare (se ovan).

Vapen, magasin och ammunition måste fungera. Blir det för mycket problem får ni avbryta kursen.

Inga kläder med kamouflagemönster eller som är delar av en uniform eller ser ut att vara det.

Ni ska kunna träffa från 10 meter med fem av fem skott i det svarta (20 cm diameter) på en precisionstavla med två händer och obegränsad skjuttid med det vapen ni ska använda på kursen. Det kravet ser ni till att uppfylla på egen hand om ni inte redan nu vet att det inte är ett problem.

OBS! Om ni lånar ett vapen utan att ha egen licens måste långivaren vara närvarande hela tiden! Ingen andrahandsutlåning – olagligt.

Ni som inte är medlemmar i Karlstads PSK bör ansöka om medlemskap snarast. Tänk på att ni behöver registerutdrag och att styrelsen ska hinna behandla er ansökan.

Kursavgiften betalar ni till klubbens Swish-nummer (1231480201) alternativt PlusGiro 3 31 22-3 före första kursdagen. Ingen kontant betalning på plats.

Frågor och anmälan till: ipsc@kpsk.se
Ange: namn, telefonnummer, medlemsnummer/sökt medlemskap, vilket vapen du ska använda, lånat eller eget, höger/vänsterskytt.

Mycket välkomna önskar examinator …och ett stort antal instruktörer och instruktörselever!