Karlstadskomben 2014

kk_main

Paraply är bra att ha vid markering

Då har årets tävling genomförts. Tyvärr var ju inte vädret riktigt vad vi hoppats på, men som någon nämnde ”det är ju svensk sommar” och ja, det stämmer ju. Nu hindrar inte det mig från att tro att vi varit ännu fler deltagare om solen visat sig på en klarblå himmel. De som tävlade i PPC på 50 metersbanan såväl som på den öppna 25 meters- banan hade nog ett något sämre läge än vi andra som mestadels befann oss i skjuthallen – och när vi rörde oss utanför denna så kunde vi göra det under ett paraply – men regnet ställde till en hel del med målmaterialet. Det beslut som togs på morgonen att byta spegel för varje serie istället för att krita och klistra var helt rätt, vilket visade sig framåt dagen då regnandet tilltog. Dels gick markeringen betydligt snabbare och dels så riskerade vi inte tveksamma tolkningar när tidigare hål och klisterlappar kunde spöka. Som ett litet sidospår så kan vi informera om att Familjen Svala hade valt att bygga sitt bo i skjuthallen ovanför skjutplats 5. Detta innebar att skytten vid plats 5 och de omkringliggande platserna emellanåt hade besök av Herr eller Fru Svala som skulle titta till sina skyddslingar. Vi hoppas att vår närvaro under denna dag inte får några tråkiga följder för familjen Svala.

kokosnest

Svartbygge ?

Tävlingen gav oss för övrigt en hel del fina resultat eller vad sägs t.ex. om 241 poäng  i vapengrupp C av Per-Anders Lander, ett resultat som gett en andraplats inför finalen på SM förra året. För att ta sig till final JRA Cup krävdes 330 poäng i år, vilket var 2 poäng mer än föregående år. Tobias Vikberg startade inte i JRA Cup varför skytten som placerat sig på 9:e plats startade istället. Den glada vinnaren av JRA Cup blev Per-Anders Lander, Säffle PK som nu kan träna ytterligare istället för att lägga tid på att klippa gräset eller kanske är det ren ’slappar-tid’ som eftersträvas? Men med tanke på hur Per-Anders presterade under dagen så är det inget tvivel om att priset hamnade hos en välförtjänt skytt. Vi önskar dig all lycka till på det kommande SM:et.

klippmannen

Slappa eller skytteträning … det är frågan

Nu är det inte enbart skicklighet vi försöker premiera utan även att man deltar i tävlingen. Vi genomförde därför en utlottning där vinnaren av JRA Cup, Per-Anders Lander fick förmånen(?!) att dra vinnaren från en kasse med samtliga startkort från både PPC-tävlingen som den Nationella Precisionstävlingen. Per-Anders stoppade ner handen och fiskade upp startkortet för Johan Karlsson, Arvika PK

nespresso_lars

Johan ”Barista” Karlsson, nästa Cup kanske blir Barista Cup …

Det är berättigat att tacka alla medlemmar som ställde upp och gjorde tävlingen möjlig, inte minst de fantastiska kockar och kökshantverkare som skapade en känsla av en riktig restaurang under tävlingen. Kudos till Er alla och hoppas att vi ses nästa år igen.

Resultatlistan (godkänd av kretsen) finner ni här.