Introduktionskurs

Är du nyfiken på pistolskytte och vill prova på och se om det är något för dig?

Pistolskytte är en kul och utmanande sport som kräver stort tålamod och koncentrationsförmåga och som tveklöst passar tjejer/kvinnor lika bra som killar/män! Den grundläggande skyttetekniken uppnås genom den nationella grenen precisionsskytte, som är skjutning på en 10-ringad tavla på 25 meter.

Efter att man lärt sig pistolskyttets nödvändiga grundläggande teknik och säkerhetstänkande finns det många olika skyttegrenar att fortsätta sitt skytte med, var och en hittar sin favoritgren och i Karlstad Sport- Pistolskytteklubb bedriver vi skytte inom de flesta nationella skyttegrenarna såsom; precision, fält, PPC, militär snabbmatch.

Vi har även god aktivitet inom dynamiskt skytte (IPSC) och vi är anslutna till såväl SvSF som SSSF och IPSC Sweden.

Introduktionen består av en nödvändig del information, skjutteknik och säkerhetsgenomgång och efter det går vi till skjuthallen där alla får, med våra instruktörer tillhands, prova på hur kul och vanebildande det verkligen är att skjuta pistol.

Efter att ha gått introduktionen har man sedan möjligheten, om man känner att pistolskytte var så kul som vi andra tycker att det är, att fylla i medlemsansökan och ansöka om medlemskap till klubben.

Efter man har varit medlem ett tag och lärt sig grundtekniken för skytte så rekommenderar vi alla nya medlemmar att man går pistolskyttekortskursen som vi föröker anordna minst en gång per år.

Pistolskyttekortet är ungefär vad det ”gröna kortet” är inom golfsporten, och det måste man ha för att kunna tävla utanför klubben i de nationella skyttegrenarna.

Introkväll fredag 27/3 17:00.

Anmälan till jay.ermach@telia.com senast 21/3. Anmälan är bindande. Max antal 14.

Kostnad 100:- betalas på plats.