Tomteverkstad !

cars
Vilken trevlig överraskning jag upplevde när jag kom fram till Sörmon idag för att delta i den av vår banfogde utlysta arbetshelgen. Hela vår parkering var full av bilar och överallt så var det aktivitet.
Det var nästan lite som på julafton och tomtenissarnas verkstad och det är länge sedan jag sett så många medlemmar samtidigt på banan om det inte var träning eller tävling! Att så många saker blivit åtgärdade/påbörjade samtidigt är fantastiskt. All vi medlemmar är ju intresserade av att skjuta respektive gren men för att kunna göra det så behövs ju en bana – och den bör vara i skick.

Vädret tillät ju att målning genomfördes så att C-hallen numera börjat återfå sin forna glans är ju fantastiskt. Förra årets arbeta på A & B hallarna har ju gjort att de lär hålla ett tag. Inget jobb som utfördes under dagen är onödigt utan en pusselbit i det kontinuerliga arbete att hålla vår förening igång och göra det möjligt för oss att hålla på med både träning och tävling.

En stor eloge ska givetvis gå till vår banfogde Bengt Erik som genom sin positiva attityd, tidiga och repeterade information, gett oss alla en uppfattning om vad viktigt det är med underhåll. Idag så tog vi ett stort steg framåt för att säkerställa statusen på vår bana – något som alla vi medlemmar har nytta av. Bengan har haft en hel dela att stå i så hjälp honom gärna med att informera om vad som kan behöva en översyn på vår bana.

Lite bilder från lördagens aktiviteter:

vall2

J-O rensar vallen från bös …

vall1

Att kratta, ta bort stenar och fylla igen gropar var en av dagens uppgifter

thetrust

”Hjärntrusten” rapporterar till förbundet

skjuthall2

Inte enbart vallarna är i behov av underhåll utan även banan som sådan. Många tallplantor fick sätta livet till under dagen …

skjuthall1

Att hindra gräset från att helt ta över krävde spade och krattor.

paint

Vädret gjorde att vi kunde få en del tidigare omålade ytor färdigstrukna.

cu_har_brothers

Claes-Uno med hjälp av David och Håkan såg till så att entrén till vår klubbstuga numera ser ut som vi alla önskat att den skulle gjort under några år.

burns

Brandröken som kändes i luften kom inte enbart från grillen utan även från gasolbrännaren som rensade bort ogräs framför stugan.

beundra

Att beundra ett arbete väl genomfört är också viktigt!

bengan

Dagens general manager – Bengt-Erik. Vi är alla glada för att vi har honom så vi får hjälp med att hålla ordning på allt som ska göras.