Nya Wermlandsserien 17/18 avgjord !

Då har säsongens Nya Wermlandsserie slutligen avgjorts. Dock verkar våren ha blivit något fördröjd på många platser i landet, men vi är trots allt på väg mot sommaren och utomhussäsongen.
Det blev spännande ända in i kaklet som simmarna säger ( vi kanske ska säga till sista skottet istället ) vilket resulterade i en del placeringsförändringar i den slutliga resultatlistan. Jag vill passa på att förklara att placeringen – om resultatet är detsamma i sista omgången – bestäms i så fall av resultatet i den näst sista omgången osv.

Det viktigaste syftet med NWS är dock inte att vinna, även om det kan vara nog så trevligt, utan att så många av Er som möjligt tar Er tid att skjuta de 30 skott som krävs varannan vecka och därmed tar chansen att både vidmakthålla men kanske också förbättra Ert skytte.

Skytte består ju till olika delar mental inställning, muskelminne och bra utrustning. NWS kan bidra med 2 av dessa, kanske i första hand muskelminne, genom repetition, men också när det finns ett tävlingsmoment, den mentala inställningen till uppgiften. Varje skott räknas, det skott man precis skjutit är historia och nästa skott ska bli det bästa man någonsin avfyrat – varje gång. Det är absolut inte lätt, men träning gör ju att man
får mer tur enligt Ingemar Stenmark.

Vinnare av lottdragingen gällande en TV blev Mårten Stolt, Säffle PK. Mårten kommer att få en Sony 55” UHD LED Smart TV KD55XE8096 hemskickad .Gratulerar till vinsten!

Årets Top Scorer, (den skytt som lyckats ha flest bästa resultat per omgång) blev i år oavgjord, då både Magnus Olstenius, Eslövs Skyttegille PK och Per-Anders Lander, Säffle PK stannade på 3 vardera. Det är nu som det är bra att vara en enväldig domare, så jag delar ut två priser i år – en till vardera skytt.

Vinsten för dessa två blir varsin Nespresso CitiZ & Milk 2 Black , Kapselmaskin som för en del – om mycket kaffe konsumerats – kan göra att ”darret” blir större, kanske en fördel för konkurrenterna.

VIKTIGT!
Postadresser till Er som ska ha medaljer och priser är något jag behöver. Om det går att skicka medaljerna föreningsvis så vore jag tacksam för information om det. Skicka
info till nws@kpsk.se

Resultatet finns här : http://www.kpsk.se/?page_id=5518

Hursomhelst så vill jag tacka alla Er som deltagit och hoppas att jag får se er anmälan igen till hösten, för jag avser att genomföra en NWS igen under säsongen 2018/2019.

På återhörande!

Kenth Wiipa
för
Karlstads Pistol- och Sportskytteklubb