Medlemsavgift 2024

Den 31/1 är deadline för att rapportera antal aktiva medlemmmar anslutna via KPSK till Svenska Pistolskytteförbundet.

Har du inte redan betalat in din medlemsavgift så är det hög tid att göra det för att inte riskera att avregistreras som förbundsmedlem.

Krets-M Precision den 10/9

Nu har vi fått tillräckligt många medlemmar som erbjudit sig att komma ut på söndag och hjälpa till så vi kommer att klara av att genomföra tävlingen som planerat.

Tack till er som på ett eller annat sätt meddelat att ni kan bidra. Vi träffas klockan 08:00 på söndag och fördelar arbetsuppgifterna på plats.

KretsM i precision

Söndagen den 10/9 är det KPSK’s tur att arrangera Kretsmästerskap i precision. Vi kommer att behöva en handfull frivilliga till en tävlingsorganisation och några arbetstimmar för att förbereda målmaterial inför tävlingen.

Nu kör vi ju vår IPSC-tävling en kort tid före denna tävlingen så många av våra eldsjälar ”går redan på hörntänderna” men eftersom precisionsgrenen inte kräver så stor ansträngning av arrangerande klubb så borde vi inte ha några större problem att svälja denna tävlingen.

Anmäl dig via mejl till info@kpsk.se om du kan vara med och hjälpa till på tävlingsdagen och/eller med förberedelser inför tävlingen.

Nu tar vi nästa steg mot en ännu vassare anläggning

För några år sedan påbörjade vi vår utveckling av anläggningen genom nyanläggning av ett stort antal nya skjutfack. Tack vare det skapades förutsättningar att genomföra både större och bättre tävlingar inom egna anläggningen än tidigare, i första hand för IPSC och Banfältskytte.

Idag påbörjar vi nästa steg i utvecklingen av vårt Sörmon med inmätning och planering av bana C (50m) och bana D (öppna 25:an). Målet är att skapa en PPC-bana som skall kunna stå redo som värd för tävlingar av hög nationell (även internationell) status redan i höst.

I grova drag så kommer vi markbereda vid 50yard och 25yard för att därefter installera prefab-betongplattor (7st 8 x 1,2 x 0,2 m á ca 2 ton) som skall ge optimala förutsättningar för konsekventa skjutplatser vid de olika momenten i PPC-skytte. Plattorna skall läggas nedsänkta i marknivå så de kommer inte inverka på andra skyttegrenar. Arbetet kommer att planeras för att påverka/inverka på annat skytte så lite som möjligt.

I samband med uppstarten av detta så påminner vi om att vi inte skall köra in med fordon på skjutbanorna A, B, C och D annat än i undantagsfall, dvs. när det behövs vid arbete med stagebygge eller underhållsarbete. Plattorna är 20cm tjocka och tål absolut att köras på men för att undvika onödiga skador och inbördes förskjutningar så skall vi hålla fordonsbelastningen till ett absolut minimum.

Skjutfacken E, F, G, H och I är fortsatt oberörda av körförbudet i de fall man har behov av att ha bilen i närheten av sin skjutplats.

Årsmöteshandlingar 2023

Nu finns årsmöteshandlingarna tillgängliga i pdf på sidan Årsmöte 2023 och ett utskrivet exemplar på anslagstavlan i klubbstugan.

Det kommer såklart att finnas ett antal utskrivna exemplar tillgängliga på plats under årsmötesförhandlingarna.

Väl mött på lördag!

(observera att vi efter årsmötet färdigställer anläggningen inför söndagens fälttävling ”Startskottet” så kom ”rätt” klädd, dvs. inte i kavaj och slips…)

Arbetsdag lördag 7/5

Lördag den 7/5 kör vi en vårstädning på anläggningen. Vi kommer samtidigt att försöka färdigställa målställ på C och D i så stor utsträckning som möjligt.

Vi siktar på att komma igång klockan 09:00 och köra på i några timmar.

Vi kör grillpaus vid lunch.

Observera att det kommer skjutas i fack F (långa facket) så om någon startar före 9 så avstå från arbeten i fack F eller på anslutande vallar!!

Uppstart KPP

Nu på söndag den 3/4 kl 15:30 kör vi uppstartsmöte för att sätta årets organisation och fördela lite ansvar för Karlstad Petit Prix!
Vi passar på att träffas på Sörmon i samband med att ipsc-kursen slutar så kan de som är engagerade i kursen delta på mötet utan att åka t&r till banan en extra gång.

Kaffe och kylskåpskall chokladbit finnes… Tänker stt det skall ta max 90 minuter i anspråk (så hinner alla hem till söndagsmiddagen)!

Kom!

Nytt tillstånd klart!

Idag damp mailet ner med förnyade tillstånd för samtliga av våra skjutbanor. Tillstånden för samtliga skjutbanor (A, B, C, D, E, F, G, H och I) gäller t.o.m. 2026-10-27.

Det återstår lite arbete med att återställa/bygga målställ på bana C och D men det får tas när väderförutsättningarna medger detta.

Vi är många i klubben som uppriktigt tackar alla er som jobbat och slitit åtskilliga timmar för att säkerställa vår fortsatta verksamhet. Stort TACK!!

För er som inte haft möjlighet att fullgöra er arbetsdag så dyker nya chanser upp till våren i form av en levande ”att-göra-lista” där tanken är att man skall kunna ta på sig en uppgift även om de planerade allmänna arbetsdagarna inte passar in i ens kalender.

Genomgång av åtgärdsbehov

Med anledning av banbesiktningen och annalkande deadline är vi några som ska träffas på Sörmon i morgon fredag kl 11.

Medlemmar som har tid är hjärtligt välkomna att ansluta och vara delaktiga i arbetet med att ta fram en åtgärdsplan för återstoden av hösten.