Kallelse till årsmöte

Nu är det återigen dags att samlas för att stänga ett år och inleda ett nytt. Det sjuder av framtidstro i vår förening och det smids planer med höga ambitionsnivåer för stundande säsong.

Passa på att komma och göra din röst hörd på årsmötet.

Kallelse till årsmötet 2020

Save the dates

Nu är nästa års kalender uppdaterad med några datum att lägga in i sin egna kalender. Det kommer fyllas på med fler arbetsdagar och ”byggdagar” för våra större tävlingar och även en offentlig ”att-göra-lista” som kan ligga till grund för om man själv känner att man har någon timma över och vill åka till Sörmon och göra en insats för utvecklingen av allas vår fantastiska anläggning.

De datum som lagts in är f.n.:

20-21/3, Arbetsdag

28/3, Startskottet, KPSK’s egna fälttävling

2/4, 16/4, 23/4, 29/4, 7/5 och 14/5. Deltävlingarna i fältcupen.

20-21/6, Arbetsdag

27/6, Karlstadkomben, KPSK’s egna precisionstävling

20-23/8, SM-tävling Skyttesport

4-6/9, Karlstad Petit Prix

11-13/9, SPM Svenska Polismästerskapen i dynamiskt skytte

Intensivkurs Pistolskyttekortet 26-27/10

Helgen vecka 43, lördag/söndag den 26-27:e oktober, kör vi en intensivkurs för pistolskyttekort.

Vi räknar med att starta klockan 09:00 och hålla på till 16:00 med avbrott för lunch. Vi brukar försöka hålla lunchen effektiv men det finns tid att sticka in till stan och äta för den som inte vill ta med matlåda.

Kursen riktar sig till medlemmar i KPSK, så för den redan aktive nybörjaren som ännu inte är medlem finns det fortfarande möjlighet att hinna få in en ansökan till nästkommande styrelsemöte (den 14/10, tänk på att ansökan skall överlämnas personligen till någon i styrelsen eller en gren/skjutledare samt att registerutdrag från Polisen skall bifogas. Den som tar emot ansökan är även skyldig att kontrollera legitimation).

Lördagen kommer att bestå av genomgång av kursmaterialet, diskussioner samt grupparbeten. Man ”tjänar på” att avsätta några timmar på lördagskvällen för egenstudier i materialet man gått igenom under dagen.

Söndagen kör vi på i samma stil fram till lunch. Efter lunchen skriver vi det teoretiska provet. För att bli godkänd och få sitt pistolskyttekort krävs även att man har klarat att skjuta bronsmärket i precision (det noteras löpande i märkespärmen under KPSK’s organiserade skjutningar). Om man klarar teorin och praktiken vid olika tillfällen så utfärdas pistolskyttet först när båda delarna är inrapporterade till förbundet.

Avgiften för kursen är 700:-. Kursmaterial, fika/frukt, examination och kort-tillverkningskostnaden ingår. Avgiften skall vara betald innan kursstart (bankgiro 33122-3, swish 1231480201 eller kontant på plats).

Anmälan görs till skjutledare på Tisdagskyttet/lördagsskyttet eller via mejl till ordforande@kpsk.se. Uppge medlemsnummer, mejladress och ett telefonnummer vid anmälan så vi enkelt kan nå ut till alla med löpande information.

Begränsat antal platser, först till kvarn…

Väl mött och välkomna // P-A och Daniel

Inbjudan till ”Karlstadkomben & JRA-cup”

Den 29:e juni skjuter vi årets upplaga av Karlstadkomben men den uppskattade cup-finalen ”JRA-cup” som brukar bli en rafflande tillställning med fina resultat.

Vi önskar alla varmt välkomna till Sörmon.

Första start är klockan 09:00, ej klockan 8:00 som det felaktigt stod i tidigare utskick. Tryckfelsnisse var framme även i år… inbjudan uppdaterad med korrekt starttid för 1:a skjutlag.

Inbjudan Karlstadkomben/JRA-cup 2019

Städdag, vårstädning.

Söndagen den 19/5 är samtliga banor är bokade för vårstädning, hylsplockning och allmänt iordningställande.

Grillen värms upp, drickan hålls kyld och kaffet serveras när vi börjar bli klara.

Medtag gärna krattor/räfsor hemifrån.

Saknade medlemsavgifter för 2019

Vi har under våren successivt plockat bort medlemmar som ej betalt sin medlemsavgift för 2019 i omgångar. Ordningen har bestämts genom historisk nivå på aktivitet.

På styrelsemötet nu på måndag den 6/5 kommer de sista medlemmarna som ännu ej betalt att tas bort ur både KPSK’s och Svenska Pistolskytteförbundets medlemsregister.

För att åter ansöka om att bli medlem efter att ha blivit avregistrerad så krävs att en ny medlemsansökan fylls i och lämnas in tillsammans med ett nytt, oöppnat registerutdrag från Polisen (dock inget krav på ny introduktion inom 2 år).

Vet du med dig att din avgift ännu inte är betald så hinner du åtgärda detta genom att swisha till klubbens ordinarie swishnummer eller betala till klubbens ordinarie PG (både pg och swishnummer finns längst ner i sidfoten här på hemsidan). Är du osäker på hur mycket du skall betala så skicka ett mejl till info@kpsk.se så återkommer vi med korrekt summa.

Introkväll

Måndagen den 29/4 klockan 18:00 kör vi en introkväll där du som är nyfiken på pistolskytte får en genomgång av grunderna i säker vapenhantering samt under överinseende av instruktörer får prova på att skjuta några serier.

Introduktionen är ett krav för att få skjuta med våra klubbvapen och även ett första steg till medlemskap. Efter genomförd introduktion är man välkommen att delta vid våra organiserade nybörjarskytten, där kan man välja att prova på några gånger ytterligare för att känna efter om pistolskytte är något som passar, innan man tar ställning till medlemskap i föreningen.

Kostnad för introduktionen är 200:-, anmälan till intro@kpsk.se (antalet platser är begränsade, först till kvarn gäller).

Rikstävlingen ”Hemortens”

Svenska Pistolskytteförbundet bjuder in till ”Rikstävlingen med pistol på hemortens banor” 4 maj — 6 juni 2019.

Nu finns anmälningslista uppsatt på anslagstavlan i klubbhuset. Anmäl dig med namn och antal starter du har för avsikt att genomföra. Kostnaden är 70:- per start (1 start per vapengrupp).

Vi skall beställa startkort senast den 17/4 så vänta inte med anmälan… gör det NU!! Varje tisdagsskytte under perioden 4 maj till 6 juni kommer att vara sanktionerat tävlingstillfälle så denna tävlingen passar utmärkt att deltaga i även om man inte har eget vapen.

—————————————————————————————————————–

Tävlingens utförande
* Skjutningen skall ske på den skjutbana där föreningens skyttar regelmässigt utför sina skjutningar.
* Skjutning skall ske under perioden 4 maj – 6 juni 2019. Antalet tävlingstillfällen
bestäms av respektive föreningsstyrelse.

Ledning
* Skjutningen skall ledas av skjutledare som utsetts av föreningens styrelse och som under styrelsen ansvarar för skjutningens riktiga genomförande.
Vid skjutningen skall minst en kontrollant närvara.
Skjutledare och kontrollant må delta i tävlingen.

Omfattning
* Skjutningen omfattar sex (6) precisionsserier om vardera 5 skott mot 10-ringad
internationell pistoltavla.

Skjutställning mm
* Skjutställning stående utan stödhand. Avstånd 25 m. Skjuttid 5 minuter för varje
serie. Före första serien får 5 provskott avges under en tid av 5 minuter.
Provskott skall skjutas mot särskild spegel.

Vårmönstring 25m o 50m i Karlstad

På uppdrag av Svenska Skyttesportförbundet pistolsektionen inbjuder Karlstad Pistol och Sportskytteklubb till vårmösntring 25m och 50m. Se länk till inbjudan: Vårmönstring2019.

Som alltid så finns det inget tak för hur många vi kan vara som hjälps åt med arrangemanget. Känner du att du vill se sportskyttegrenarna på närmare håll så finns det gott om uppgifter man kan bistå med under tävlingsdagarna.

Detta är ju även ett utmärkt tillfälle för skyttar som är obekanta med Skyttesportförbundets grenar att se dessa discipliner på närmare håll. Lördag den 25/5 hålls tävlingarna i Fripistol och Snabbpistol, på söndagen den 26/5 hålls tävlingarna i Sportpistol, Grovpistol och Standardpistol.

Meddela tävlingsledare Lars Palmgren (palmgren.lars@telia.com 070-6437594) om och när du kan hjälpa till.

Startskottet

Hej, nu börjar det dra ihop sig till vår nypremiär av fältskjutningen Startskottet. Du som medlem är behövd som funktionär.

Vi kommer att ställa ut de målgrupper som inte skall stå i målställ och lägga ut skjutplatser på fredag (från ca klockan 14:30 och framåt) samt gå igenom förutsättningarna på de olika stationerna för de som känner att de vill titta närmare på detta innan det blir ”skarpt läge”.
Återstående mål och det sista ”fixandet” görs på lördag morgon innan första patrullen släpps ut. (första start klockan 08:30).
I skrivande stund så ser det ut att bli härligt vårväder men tänk på funktionell klädsel för säkerhets skull, det är trist att stå och frysa.
Tävlingen består av 6 stationer, samtliga är i skjutfacken på Sörmon så det är korta promenader för skyttarna och en förhållandevis snabbt avslutad tävling.
Väl mött!
Vi ses fredag och/eller lördag.// P-A